کانون سلامت محله باید در تمام نقاط استان قزوین راه اندازی شود

1397/9/13 سه‌شنبه

کانون سلامت محله باید در تمام نقاط استان قزوین راه اندازی شود

در کارگاه تشکیل کانون سلامت محله؛ مهندس نوروزعلی عزیزخانی، سرپرست معاونت اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی قزوین بیان کرد: اجتماعی شدن سلامت به معنای مشارکت سازماندهی شده تمام آحاد مردم در حوزه سلامت، همکاری و همراهی ساختارمند، مسؤولانه و متعهدانه همه بخش های حاکمیت و کاهش نابرابری ها به منظور تحقق عدالت است.

وی عنوان کرد: کانون سلامت محله باید در تمام نقاط استان قزوین، از جمله شهرستان البرز راه اندازی شود و چنین تشکل اجتماع محوری، فعالیت های سلامت محور را در سطح محلات مختلف انجام می دهد.

به گفته مهندس عزیزخانی، کانون سلامت محله به دنبال افزایش مشارکت موثر، کارآمد و پویای مردم در توسعه سلامت خود و خانواده و محلات است و مدیران و سازمان های های مردم نهاد باید به دنبال آن باشند.

سرپرست معاونت اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی قزوین در مورد مجمع سلامت محله، گفت: این مجمع نیز یک تجربه جهانی است و سازمان جهانی بهداشت آن را تعریف کرده که شامل سه رکن مردم (کانون ها و گروه های سلامت)، نمایندگان گروه های مرجع ( استادان و دانشگاهیان) و نمایندگان دستگاه های دولتی است. مهندس عزیزخانی افزود که مجمع سلامت محله با مجامع شهرستان، استان و ملی، مسائل را بررسی می کنند و اقدامات لازم را انجام می دهند.

اهمیت اجتماعی شدن سلامت

دکتر علیرضا مهرعلیان، مدیر شبکه بهداشت - درمان شهرستان البرز نیز به اهمیت اجتماعی شدن سلامت و مشارکت مردمی و لزوم جلب مشارکت خیّرین و سمن ها اشاره کرد و نقش تشکیل کانون سلامت محله در سطح شهر را پُربرکت و موثر خواند و بر لزوم تشکیل این کانون ها تاکید کرد.

ایشان همچنین پیشنهاد داد که کانون سلامت محلات به عنوان سازمان مردم نهاد، ثبت شده و فعالیتش برای  ارتقای سلامت، سازماندهی شود.

روند تشکیل کانون سلامت محله

در این برنامه، مهسا سادات امامیه، کارشناس معاونت امور اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی قزوین  هم در درباره اطلاع یافتن از تقسیم بندی محلات شهرستان، تشکیل کانون سلامت در 15 درصد محلات سطح شهرستان، فراخوان در هر محله برای عضوگیری، برگزاری نشست با حضور اعضا و رأی گیری و انتخاب دبیر کانون سلامت به مدت یکسال و انتخاب جانشین دبیر، استخراج مشکلات هر محله توسط اعضا و اولویت بندی آنها توسط اعضا و دبیر کانون سلامت محله، مشخص کردن خیّرین هر کوچه برای حمایت طلبی از آنان، تعیین مکانی به عنوان ساختمان برای کانون سلامت محله از ساختمان های اداری آن محله با کمک خیّرین و صدور کارت شناسایی برای دبیران کانون های سلامت محله، توضیحاتی داد.

در پایان این کارگاه، کارِ گروهی در زمینه چگونگی توسعه کانون های سلامت و چالش ها و مشکلات مرتبط، انجام شد. کارگاه مذکور، روز 12 آذر 1397 با حضور کارشناس مسؤولان شبکه و پزشکان و مسؤولان پایگاه های سلامت مهرگان و نصرت آباد در سالن جلسات شبکه بهداشت -درمان شهرستان البرز برگزار شد.