اخبار اسلایدی

1398/3/5 يكشنبه

خبر مهندس خونبانی

حمایت مجمع خیرین سلامت استان قزوین از بیماران pku

نورزعلی عزیزخانی معاون امور اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی قزوین در نشست هماهنگی با مجمع خیرین سلامت استان هدف از تشکیل این نشست ها را هم‌اندیشی در جهت بهبود کارکرد مربوط به امور خیرین در استان ذکر نمود .

جلال امینی مدیر عامل مجمع خیرین سلامت استان قزوین هم که در این نشست حضور داشت اظهار کرد: وظیفه دانشگاه تسهیل در امور مربوط به خیرین می باشد، بخصوص در امور حقوقی و قانونی و درخواست هماهنگی و همکاری کلیه بخش‌های دانشگاه جهت تسهیل در امور خیرین شد.

دکتر مهنوش هندسی رئیس شورای بانوان مجمع خیرین استان ضمن اعلام آمادگی شورای بانوان مجمع خیرین در کمک به بخش سلامت به اقدامات انجام شده در این شورا در سال 97 اشاره نمود. سپس مرضیه قلیچ خانی مسئول واحد مددکاری دانشگاه در مورد مشکلات تغذیه بیماران  PKU  که تحت پوشش بیمارستان قدس هستند مطالبی را مطرح کرد.

در این نشست مقرر گردید تعداد دقیق بیماران  PKU و نوع غذا و نحوه تهیه آن به مجمع اعلام گردد و همچنین جلسه‌ای در دفتر مجمع خیرین با حضور مددکاران و نماینده معاونت اجتماعی برگزار گردد و معاونت امور اجتماعی همکاری لازم با مجمع خیرین در برگزاری هماش تجلیل از خیرین استان به عمل آورد.

بیماری PKU " phenyl.koton.urea" بیماری فنیل کتونوری یک نقص متابولیکی مادرزادی نادر است و اختلال اصلی در این بیماری، تجمع اسیدآمینه فنیل آلانین در مایعات بدن و سیستم عصبی است حروف PKU پی کی یو به ترتیب از کلمات phenyl.koton.urea فنیل کتونوری گرفته شده است.

فنیل کتونوری، از ناگوارترین بیماری های متابولیکی است که متاسفانه در کشور ما به لحاظ بالا بودن آمار ازدواج‌های فامیلی، شیوعی بیشتر از میانگین جهانی دارد.